یاسمن خلیلیفرد منتقد سینما و داستاننویس حوزهی ادبیات، داستان بلندی را براساس زندگی بیتا فرهی هنرمند درگذشتهی سینمای ایران به رشتهی تحریر درآورده است که در آستانهی سالگرد درگذشت این بازیگر از سوی نشر «نظر» منتشر شد.
ایدهی نگارش این کتاب که شامل بخشهایی ناگفته از زندگی خصوصی و حرفهای این بازیگر و آلبوم عکسی کامل از زندگی اوست، چند روز پس از فوت این بازیگر از سوی دخترش مهسا قریشی شکل گرفت و یاسمن خلیلیفرد که از دوستان نزدیک خانم فرهی نیز بود، نوشتن آن را آغاز کرد.
«بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» اثریست که با نقبی تاریخی برهههای مختلف زندگی بیتا فرهی را نه فقط به عنوان یک بازیگر بلکه از دوران کودکی، نوجوانی و پیش از بازیگر شدنش همسو با تحولات اجتماعی و تاریخی جامعهی ایران به تصویر میکشد؛زنی آوانگارد که در کوران تحولات اجتماعی زمانهاش با محدودیتها میجنگد و برای حفظ هویت و جایگاه اجتماعیاش با چالشهایی بیپایان مواجه است.
ایفای نقش در «هامون» که بسیاری آنرا برخاسته از روح عصیانگر خود فرهی میدانستند تحولی اساسی را در سینمای ایران ایجاد کرد و کتاب از منظری درونیتر شخصیت این هنرمند را واکاوی کرده است.
نکتهای دیگر اینکه بیتا فرهی چند سال پیش از درگذشتش ایدهی نگارش داستان زندگیاش را در سر پرورانده بود که درنهایت با فوت او مهسا قریشی و یاسمن خلیلیفرد آن را به سرانجام رساندند.